Om oss

Barnas egen festival i Oslo World! 

Her kan du ta med deg hele familien på en fantastisk rundreise, gjennom verdens kontinenter, når hele Grønland kulturstasjon og bakgården på Asylet forvandles til en fargerik piñata, stappfull av morsomme ting du kan gjøre, oppleve og smake på. 

Bli med til Hawaii og lær å spille på en Ukelele. Om du er mer interessert i rytmer så ta turen til Beat it like stomp i femte etasje, der opp er det også afrikanskdans med Freddy og Richie fra Matata Crew. Du kan lære Saman dans i Indonesia, lage din egen button, oppleve historen om Bandi, spille tabla, stå inne i en gigantisk såpeboble eller slappe av å se på unge stjerner på vår verdensdagscene.

. For de allerminste er det musikalskreise i på det magiske teppet i andre etasje. 

I den travle bazaaren er det liv og røre, live musikk med Atlas Gnawa Band, mange aktiviteter, ting å kikke på og mat fra ulike verdensdeler.

Klovnene Narrosha og Trudelitt tumler rundt med store smil og varme hjerter og passer på at alle har det bra.

Hva gjemmer seg inne i det store eventyrslottet vårt, hva campingvognen og klarer du finne veien til Indonesia?

Bli med!

Historie

Barnas verdensdager ble arrangert for aller første gang i Oslo i forbindelse med Oslo World (den gang Verden i Norden) i 1998. Barnas egen festival i festivalen har blitt arrangert årlig som en integrert del av Oslo World helt siden starten. I løpet av disse 20 årene har Barnas verdensdager vokst ut av Oslo. Med stort hell har BVD blitt til et landsdekkende nettverk av lokale arrangører. I 2020 arrangeres BVD på 18 steder i Norge.

Samarbeidspartnere

Asylet, Bydel Gamle Oslo, Den Indonesiske Ambassaden i Oslo, Interiør og utstillingsdesign ved Elvebakken videregående skole, Einar Granum Kunstfagskole, Riksscenen, Mestringsguiden, Indian rhythms, Kjemisk og fysisk institutt på Universitetet i Oslo, Bilkollektivet, Utleiepartner AS, Trafikk-Jentene AS, Norsk Vektertjeneste AS, Jernia, Bislett bilutleie, Jotun og Godthåb.